Numismatische Kring Frisia

... Genieten van klinkende munt

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

PROGRAMMA 2016-2017Dinsdag 27 september 2016:

Lezing door: Wiep Jansma.

Titel: Muntslag in de delen van China die in handen zijn of waren van vreemde mogendheden, bijvoorbeeld: Hong Kong, Macau en Kiautschou.


Dinsdag 25 oktober 2016:

Lezing door: Joop Heimgartner:

Titel: De verloren munten bij de slag van ARNE.


Dinsdag 29 november 2016:

Lezing door: Gerrit Pasma.

Titel: Geld in Nederland tussen 1940 en 1945. Aan de orde komt de invloed van de Duitsers tijdens de bezetting op de Nederlandse geldcirculatie en de reactie van de bevolking hierop. Vooral de rol van Rost van Tonningen als president van de Nederlandse Bank in het geheel wordt belicht, mede door het tonen van beelden van munten en bankbiljetten.


Disdag 31 januari 2017:

Lezing door Raymond van Oosterhout.

Titel: Munten van de de kruisvaarderstaten. In 1095 werd de eerste kruistocht georganiseerd waarbij diverse West-Europese edelen met hun gevolg naar Palestina trokken om de voor hun heilige plaatsen te veroveren op de islamitische heersers. In de loop van de 12e en 13e eeuw volgen er meer kruistochten. De kruisvaarders stichtten een aantal staten die naar verloop van tijd werden heroverd door Arabieren, Byzantijnen en Ottomanen. Dinsdag 28 februari 2017:

Algemene ledenvergadering.

Aansluitend een demonstratie door ons lid en tevens munthandelaar Albert Spoelder van Valse Munten, uit Nederland en daarbuiten. Spoelder bezit een groot aantal valse munten en zal hiervan een hele serie letterlijk op tafel leggen en ons leren vals van echt te onderscheiden. Hem kennende zal hij dat met verve en grote kennis brengen!


Dinsdag 28 maart 2017:

Gezamenlijke lezing, Organisatie Mr. Jacob Dirks. Lezing door de Hr. H.Sloots.

Titel: Romeinse munten uit de omgeving van Ried.


Zaterdag 8  april 2017:

Excursie: Museum te Dokkum plus rondleiding door de stad.

 


Waar en wanneer?
De lezingen vinden plaats in een zaaltje bij de Oase kerk aan de Ringweg no.3 te Drachten. Zie ook onderstaand kaartje. Vanaf 19.30 uur.


alt

 

Dag van de munt impressie

Tweets over munten

facebook twitter