Numismatische Kring Frisia

... Genieten van klinkende munt

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

 

 Slopers in Frankrijk vinden schat van 600 gouden munten.


Drie medewerkers van een sloopbedrijf hebben in het stadje Pont-Aven in Bretagne in Frankrijk ongeveer 600 gouden munten gevonden.

De Franse krant Ouest-France melde dat het om Belgische munten ging uit 1870 met daarop de beeltenis van koning Leopold II. De munten zaten opgeborgen in een buis. De medewerkers van het sloopbedrijf hebben de vondst gemeld bij de autoriteiten.Een woordvoerder van het sloopbedrijf vertelde dat de grootvader van de eigenaar van het huis dat gesloopt werd een verzamelaar van munten was. De gendarmerie heeft de munten verzegeld.

Kenners zeiden tegen verslaggevers van de krant Ouest-France dat de munten gezamenlijk ongeveer 100.000 euro waard zouden zijn. Volgens de Franse wet behoort de opbrengst voor de helft toe aan de vinders en voor de andere helft aan de eigenaar van de grond waarop de munten zijn gevonden.

Bron: Leeuwarder Courant 11 juni 2018


Schatzoekers in Duitsland vervolgd om verzwijgen van een muntvondst.

Justitie in Duitsland vervolgt twee Duitse metaaldetectoramateurs die een belangrijke vondst van middeleeuwse munten tegen de regels in geheim hielden.

De twee vonden met behulp van een metaaldetector een verzameling van meer dan tienduizend zilveren munten in de buurt van de plaats Ellwangen. In plaats van hun vondst, zoals vereist, binnen vier dagen bij de autoriteiten te melden,hielden de 22-jarige en 28-jarige detectoramateurs de vondst geheim en verdeelden de schat. Maanden later stapte een van de twee alsnog naar de autoriteiten, die daarop justitie inschakelden. Bij huiszoeking bij de mannen troffen de autoriteiten uiteindelijk de munten, een bronzen ring en een stuk keramiek aan.

Monumentenzorg van de deelstaat Baden-Würtenberg spreekt van een "archeologisch vondst van bijzondere wetenschappelijke betekenis". Het duo riskeert een hoge boete of drie jaar cel wegens verduistering.

Bron: Leeuwarder Courant 21 juni 2018.

Ruilbeurs.

Numismatica Zuid-West Vlaanderen op donderdag 1 nov. 2018 van 08.00-15.00 h.

Adres: "Het Spoor"

            Eilandstraat 6

            8530 Harelbeke

            West Vlaanderen

Koninklijke Nederlandse Munt.

Het KNM vraagt aandacht voor het Sckokland Vijfje.

Meer informatie is te vinden op: www.knm.nl/schokland.

 

 

 

 

 

 

 

  

Dag van de munt impressie

facebook twitter